Днес сме в Барутин по три повода. Всяка година ние се

...
Днес сме в Барутин по три повода. Всяка година ние се
Коментари Харесай

Карадайъ от Барутин: Всеки глас за ДПС е глас за България, каквато я искаха героите на демокрацията

Днес сме в Барутин по три мотива. Всяка година ние се събираме тук, с цел да почетем паметта на нашите герои. Те не са жертви, те са герои - героите на българската народна власт, героите на свободата, която имаме през днешния ден, за  да можем да се събираме тук и да си споделяме тъгата и болката от предишните времена, само че и от днешните.

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред множеството, събрало се в доспатското село Барутин на възпоменателен протест в памет на жертвите на така наречен „ възродителен развой ”. Той се организира пред паметната плоча на починалите през 1972 година В него участваха евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, лидерът на листата за Смолян Хайри Садъков и общественият специалист доктор Хасан Адемов.

Героите на независимост направиха по този начин, че ние да можем да съхраним нашата еднаквост, нашата етническата и религиозната принадлежност, нашата просвета и обичаи, съобщи Карадайъ.

Имената на героите, които се бориха за човешки права и чест, би трябвало да се знаят освен в България, само че и в Европа, безапелационен бе той. 

Втория мотив, по които се събираме, е Свещеният месец Рамазан - месецът на сплотеността, на милосърдието, на опрощението и прошката. Заедно сме, както всяка година, продължи водачът на Движение за права и свободи.

Трето - ние сме и в предизборна акция.

Тези три неща ни дават опцията да се огледаме в нашето си огледало, да оценим и преценим себе си, да намерим себе си и онази мощ, която извира от корените на нашето обединяване, за да  можем с оценката на сегашното да вървим напред и да дадем почтено бъдеще на идните генерации, съобщи Мустафа Карадайъ.  

За нашата памет, за нашето настояще и за нашето бъдеще би трябвало да приказваме с разсъдък, с отговорност и в разговор, акцентира той.

Карадайъ посочи, че само Движение за права и свободи пази с разсъдък, отговорност и разговор правата и свободите на всички български жители. Той направи обзор на интервала 2001-2009 година, когато Движението бе в ръководството на страната.

Движение за права и свободи пристигна на власт, когато дългът бе 17,5 милиарда лв.. Но ние влязохме във властта, с цел да изведем страната от рецесията. Управлявахме до 2009 година И когато излязохме от властта, дългът на страната беше единствено 1,5 милиарда лв.. Нещо повече - имаше 8,5 милиарда лв. фискален запас. За 8 години ръководство върнахме 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Докато участвахме във властта двете стратегически цели, сложени от доктор Ахмед Доган още през 1991 година, бяха реализирани - участието на България в НАТО и Европейски Съюз, съобщи Карадайъ. И добави: " Така ръководи Движение за права и свободи! "
ТЕМА преди 23 минути 239 преди 2 часа 2123 преди 4 часа 3926
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР